x تبلیغات
سلامت فردی

بوشهر قطب تولید عسل کُنار کشور انتخاب شد

 بوشهر- ایرنا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: این استان امسال با تولید یکهزارو ۵۷۰ تن عسل کُنار به عنوان قطب تولید این نوع محصول در کشور انتخاب و معرفی شد.

به گزارش ایرنا، مرتضی بحرانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: همچنین نشان جغرافیایی عسل کُنار کشور به نام استان بوشهر با نام تجاری GI۱۴۳ ثبت شده است.

وی با اشاره به اینکه استان بوشهر امکان ۹ماه پرورش و نگهداری زنبور عسل را دارد ادامه داد: در این ارتباط توسعه صنایع مرتبط با زنبورداری، ایستگاه تولید ملکه، کارخانه کندوسازی و فرآورده‌های جانبی کندو از دیگر فعالیت های انجام گرفته در سال سال جاری در این زمینه در این استان است.

بحرانی گفت: برگزاری جشنواره های استانی و کشوری با حضور مسئولان استانی و کشوری از دیگر اقداماتی است که در استان بوشهر صورت می گیرد که هدف از برگزاری این جشنواره معرفی عسل های تولیدی استان بویژه کُنار و شناسایی بازار برای مصرف داخلی و صادرات آن است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر بیان کرد: عسل‌های چهل گیاه(بهاره) و کُنار دو محصول مرغوب و باکیفیت تولیدی در این استان هستند.

بحرانی یادآورشد: طرح آنالیز عسل کُنار به عنوان محصول مرغوب با همکاری مرکز تحقیقات از دیگر اقدامات موثر در این زمینه است.

کُنار ( سدر) درختی خودرو و دست کاشت که در نقاط مختلف استان بوشهر وجود دارد و در سال های اخیرکشت و تولید نوع پیوندی آن در این استان رواج یافته که میوه ای مرغوب برای مصرف داخل کشور و حتی صادرات تولید می کند

خواص سیاه دانه و عسل

در این مقاله به نقل از جهاد دانشگاهی میخواهیم به خواص سیاهدانه و عسل بپردازیم.

سیاه دانه سرشار از آنتی اکسیدان است، خواص آنتی اکسیدانی که این دانه ها دارند می تواند برای پیشگیری و درمان بیماری هایی چون: سرطان، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی، و چاقی مفید واقع شود.

 

سیاه دانه چیست؟

سیاه دانه گیاهی است یک ساله، علفی و غالباً بصورت گل زینتی کشت می‌شود.
در ایران گل‌های زیبای آن از اردیبهشت ماه تا تیر ماه وجود دارد و نیز دانه‌های آن مصرف دارویی داشته و خواص بسیاری دارد که نباید از آن غافل شد.
دانه از ترکیبات مختلفی ساخته شده که بیشتر آن روغن بوده و ترکیبات قندی، آلبومینوئیدی و مواد صمغی را نیز در خود دارد.

چیزی در حدود 40 درصد از وزن سیاهدانه از روغن تشکیل شده است و این روغن از ترکیبات شیمیایی تشکیل شده است.
این ترکیبات شیمیایی حاوی: اسید لینولئیک مزدوج، اسید اولئیک و پالمیتیک اسید است.

 

سیاه دانه چیست؟

 

خواص سیاه دانه چیست؟

سیاه دانه سرشار از آنتی اکسیدان است، خواص آنتی اکسیدانی که این دانه‌ها دارند می‌تواند برای پیشگیری و درمان بیماری‌هایی چون: سرطان، دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی، و چاقی مفید واقع شود.

مطالعات نشان داده که مصرف سیاهدانه با کاهش قابل توجه کلسترول LDL کل و کلسترول بد و همچنین تری گلیسیرید خون همراه است.

مصرف روزانه سیاهدانه می‌تواند سنگ‌های کلیه و مثانه را نابود کند. برای دفع سنگ کلیه و مثانه، سیاه دانه را در آب لیمو و صبح ناشتا قبل از وعده صبحانه میل نمایید.

این ماده باعث تنظیم قائدگی و تنظیم تخمک گذاری در بانوان شده و می‌تواند دردهای قائدگی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

سیاهدانه در طب سنتی به عنوان یک داروی ضد‌انگل شناخته شده و می‌تواند کرم‌های روده را از بین ببرد.

سیاه دانه یک ضد باکتری قوی است و برای از بین بردن باکتری‌های مضر معده نظیر هلیکوباکتری مصرف سیاهدانه و عسل توصیه می‌شود.

 

سیاه دانه و عسل (دوسین)

دوسین همان ترکیب سیاه دانه و عسل است، توجه داشته باشید که دوسین باید به قدر نیاز ترکیب شده و طی مدت کوتاهی استفاده شود. شما باید این سه نکته را در هنگام ترکیب سیاه دانه و عسل در نظر بگیرید:


نکته اول اینکه سیاهدانه باید کوبیده یا ساییده شود که بتواند توسط بدن جذب شود.
نکته دوم اینکه ترکیب سیاهدانه و عسل نباید به مدت طولانی نگهداری شود، به اندازه نیاز این ترکیب را درست کنید.
نکته سوم اینکه عسل مورد استفاده در سیاهدانه باید طبیعی و خالص باشد، خواصی که در پایین به آن اشاره میکنیم مربوط به ترکیب عسل طبیعی و درجه یک با سیاهدانه است، عسل‌های تغذیه‌ای یا تقلبی خواصی برای شما ندارند.
نکته چهارم اینکه در ترکیب سیاهدانه و عسل یا همان دوسین، عسل نقش ارسال کنندگی را دارد و تأثیر اصلی را سیاهدانه ایفا می‌کند.

 

خواص سیاه دانه و عسل

 

خواص سیاه دانه و عسل طبیعی

فواید سیاه دانه و عسل در طول چندین قرن توسط دانشمندان سراسر جهان به طور گسترده مورد تحقیق قرار گرفته است.
گیاه‌پزشکان سنتی مانند ابن سینا و ابن القیم از سیاه‌دانه در درمان‌های خود برای التیام طیفی از بیماری‌ها از تب و سرماخوردگی گرفته تا فشار خون بالا، آسم و بیماری‌های تنفسی استفاده فراوان کردند. در زیر به چند خواص برجسته سیاه دانه و عسل اشاره خواهیم کرد:

خواص سیاه دانه و عسل برای کاهش التهاب بدن

سیاه دانه و عسل سرشار از آنتی اکسیدان های سالم و فیتوکمیکال است این ماده‌های طبیعی موجود در سیاهدانه، التهاب را در کل بدن کاهش می‌دهند.
همچنین ترکیب دوسین حاوی بسیاری از ترکیبات آنتی اکسیدانی مختلف مانند تیموکینون، پلی فنول‌ها، فلاونوئیدها و آنتی اکسیدان‌های پینو استروبین است، ترکیبات آنتی اکسیدانی قوی که می توانند التهاب و خطر بیماری را کاهش دهند.
همچنین این ترکیبات یک آنتی اکسیدان قوی بوده و به کاهش رادیکال های آزاد در بدن کمک می کنند.

خواص سیاه دانه و عسل برای لاغری

خوردن سیاه دانه و عسل صبح ناشتا برای لاغری توصیه شده است. به نظر می‌رسد روغن سیاه دانه باعث کاهش وزن و کاهش چربی بدن می‌شود. مطالعه‌ای روی 45 زن مبتلا به اضافه وزن یا چاقی نشان داد که مصرف روزانه 2000 میلی گرم روغن سیاه دانه به مدت 8 هفته باعث کاهش اشتها و کاهش شاخص توده بدن، وزن بدن، دور کمر و چربی بدن می‌شود.

ترکیب دارچین و سیاهدانه و عسل یک ترکیب معجزه آسا برای بالا بردن سوخت و ساز بدن و کاهش وزن است.
این ترکیب را روزانه دو نوبت به مدت سه ماه استفاده کنید تا بهترین اثر بخشی دوسین برای کاهش وزن را تجربه کنید.

خواص سیاه دانه و عسل برای زخم‌ها

جالب است بدانید سیاهدانه هم برای ترمیم زخم‌ها مفید است و ترکیب این دو اثربخشی آن را دو چندان می‌کند.
مطالعات روی حیوانات نشان داده است که تیموکینون به دلیل اثرات ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی خود ممکن است به درمان سوختگی‌ها، برش‌ها و زخم‌های دیابتی کمک کند.
 با این حال، مطالعات بیشتری برای درک اینکه آیا روغن سیاه دانه و تیموکینون نیز می‌توانند باعث بهبود زخم در انسان شوند، مورد نیاز است.

خواص سیاه دانه و عسل برای کنترل قند خون

برخی تحقیقات نشان می دهد که روغن سیاه دانه می تواند برای تثبیت سطح قند خون مفید باشد. در واقع، یک بررسی منابع معتبر نشان داد که سیاه دانه می تواند به بهبود نشانگرهای متعدد کنترل قند خون، از جمله سطح انسولین و سطح قند خون در طول روزه داری وماه مبارک رمضان و بعد از غذا کمک کند.
همچنین دوسین میتواند در کنترل قند خون برای بیماری دیابت نوع دو مفید عمل کرده و باعث کاهش مقاومت به انسولین در بدن بشود.

خواص سیاه دانه و عسل برای پیشگیری از سندروم متابولیک

تحقیقات نشان می دهد که روغن سیاه دانه می تواند به پیشگیری از سندرم متابولیک کمک کند، سندروم متابولیک مجموعه ای از شرایط است که می تواند خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع دو را افزایش دهد.
در یک مطالعه روی 55 نفر با فشار خون بالا، شرکت کنندگان 2.5 میلی لیتر روغن سیاه دانه را دو بار در روز به مدت 8 هفته مصرف کردند.
در پایان مطالعه، افرادی که این درمان را دریافت کردند، چندین پیامد مثبت داشتند. آنها کاهش سطح فشار خون، کاهش کلسترول LDL (بد) و قند خون ناشتا را تجربه کردند که همگی از اجزای سندرم متابولیک هستند.
با این حال، به یاد داشته باشید که یک رژیم غذایی کامل و کامل و یک سبک زندگی فعال بهترین پیشگیری از سندرم متابولیک است. مکمل هایی مانند سیاه دانه و عسل طبیعی به عنوان مکملی برای یک سبک زندگی سالم بهترین عملکرد را دارند.

خواص سیاه دانه و عسل برای زنان

مصرف منظم و مداوم عسل و سیاهدانه میل جنسی بانوان را افزایش داده و قائدگی آنها را منظم می‌کند.
افزایش سایز تخمک و قدرت باروری در بانوان از خواص شاخص سیاهدانه و عسل است.
برای افزایش قدرت باروری در بانوان ترکیب عسل وسیاهدانه را روزانه 3 تا 5 قاشق غذاخوری به مدت یک تا دو ماه استفاده کنید تا از خواص بیشمار آن بهره مند بشوید.

خواص سیاه دانه و عسل برای مردان

مصرف منظم و مداوم عسل و سیاهدانه میل جنسی آقایان را افزایش داده و باعث افزایش تعداد اسپرم و تحرک بیشتر اسپرم‌ها می‌شود.برای بهره بردن از خواص درمانی سیاهدانه و عسل برای بالا بردن میل جنسی و تقویت قوای جنسی روزانه 3 تا 5 قاشق غذاخوری ترکیب دوسین به مدت یک ماه استفاده کنید تا از تأثیرات آن بهره مند بشوید.

 

بهترین زمان مصرف سیاه دانه وعسل

بهترین زمان مصرف سیاه دانه و عسل در هنگام صبح ناشتا است، و اگر می‌خواهید تأثیر این ترکیب بهتر شود می‌توانید آن را در قبل از صبحانه و در وعده عصرانه مصرف کنید.

 

طرز تهیه معجون سیاه دانه و عسل

بطور کلی شما می‌توانید 3 واحد عسل را با یک واحد سیاه دانه آسیاب شده مخلوط کرده و استفاده نمایید. آسیاب کردن سیاه دانه باعث می‌شود که روغن سیاه دانه خارج شده و خواص دوسین بالا برود.

 

مدت زمان نگهداری سیاه دانه و عسل

شما می‌توانید ترکیب سیاه دانه و عسل را به مدت 6 ماه نگهداری کنید ولی بهتر است آن را تازه استفاده کنید تا برای شما خواص بیشتری داشته باشد.

15 خاصیت عسل طبیعی برای سلامتی و طول عمر

  نتایج مطالعات پژوهشی مختلف مهر تأییدی بر خواص عسل از نظر علمی هستند. مصرف روزانه عسل فواید زیادی برای بدن دارد و می‌تواند از بروز مشکلات زیادی جلوگیری کند. حتی خاصیت درمانی عسل هم از نظر علمی ثابت شده است. برخی از فواید و خواص عسل طبیعی برای زنان و مردان شامل این موارد می‌شوند:

  • کاهش استرس و اضطراب
  • کاهش چربی خون
  • بهبود سلامت و شادابی پوست
  • کمک به رفع یبوست
  • کمک به کاهش وزن
  • بهبود زخم‌ها (مصرف موضعی)
  • کمک به خواب بهتر و عمیق‌تر
  • حفظ سلامت قلب و عروق
  • بهبود حافظه و یادگیری
  • بهبود سلامت گوارش و هضم غذا
  • تقویت سیستم ایمنی بدن.

۱. خواص عسل طبیعی برای کودکان

مهم‌ترین خواص عسل طبیعی برای کودکان تقویت سیستم ایمنی بدن است. آنتی‌اکسیدان و پلی‌فنول عسل، سیستم ایمنی بدن کودکان را تقویت می‌کند. وجود ویتامین‌ها و مواد معدنی مثل زینک، پتاسیم، فسفر، مس و اسید لاکتیک در عسل باعث بهبود رشد جسمی و ذهنی کودک می‌شود.

 از دیگر خواص عسل طبیعی به عنوان تغذیه سالم برای کودکان وجود پروتئین، کالری و کربوهیدرات در عسل است که میزان انرژی موردنیاز کودکان برای فعالیت و بازی را تأمین می‌کند. آهن موجود در عسل هم از بیماری‌های زمینه‌ای مثل کم‌خونی جلوگیری می‌کند. فسفر عسل باعث افزایش قدرت ذهن کودکان می‌شود.

 تقویت عضلات و ماهیچه‌های بدن کودکان و پرپشت شدن موها سایر خواص عسل طبیعی برای کودکان به‌ شمار می‌آیند.

۲. خواص عسل طبیعی برای مردان (عسل برای تقویت اسپرم)

وجود ویتامین‌های A، C، B و E در کنار آنزیم و خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی در عسل باعث می‌شود که درمان مؤثری برای رفع مشکلات جنسی در آقایان محسوب شود. ترکیب عسل و ژل رویال هم با سلامت و افزایش فعالیت اسپرم در مردان میزان باروری آنها را تقویت می‌کند.

بهترین عسلی که برای تقویت میل جنسی به مردان توصیه می‌شود عسل کنار است که به عسل جنسی معروف است. خواص عسل طبیعی برای مردان شامل این موارد می‌شوند:

  • افزایش میل و قوای جنسی
  • تقویت اسپرم
  • درمان سستی نعوظ
  • تجدید قوا بعد از عمل جنسی

۳. خواص عسل سیاه

عسل سیاه یکی از انواع مختلف عسل است. رنگ عسل بیشتر به شهد گیاهانی که زنبو از آن‌ها تغذیه می‌کند ربط دارد. از خواص عسل طبیعی سیاه می‌توان التیام زخم و خواص ضد باکتریایی طبیعی برای جلوگیری از انواع عفونت را نام برد.

۴. خواص عسل طبیعی برای پوست صورت آسیب دیده

هرچه آنتی‌اکسیدان بیشتری مصرف کنیم روند پیری کندتر می‌شود. عسل سرشار از آنتی‌اکسیدان است و مصرف آن چه به ‌صورت خوراکی یا به‌صورت موضعی تأثیر شگفت‌انگیزی روی پوست دارد. مصرف روی یک‌ قاشق چای‌خوری عسل با یک لیوان آب گرم و آب نصف لیمو به بهبود اگزما کمک می‌کند.

 خاصیت ضدباکتریایی عسل باعث از بین رفتن باکتری‌های پوست می‌شود برای همین برای درمان جوش و آکنه‌ها هم مصرف خوراکی یا موضعی عسل پیشنهاد می‌شود. از دیگر خواص عسل طبیعی برای پوست صورت می‌توان به حفظ رطوبت پوست اشاره کرد که به ‌عنوان مرطوب‌کننده بدن، نرم‌کننده مو و اسکراب یا لایه‌بردار پوست قابل‌استفاده است.

خواص عسل طبیعی برای پوست صورت آسیب دیده چیست؟
عسل سرشار از آنتی‌اکسیدان است و مصرف آن چه به ‌صورت خوراکی یا به‌صورت موضعی تأثیر شگفت‌انگیزی روی پوست دارد.

۵. فواید عسل برای مو

استفاده از ماسک عسل برای مو باعث درخشندگی موها می‌شود. وجود ویتامین‌های ب در عسل باعث تقویت فولیکول مو و پرپشت شدن موها می‌شود و از ریزش و سفیدی موها نیز جلوگیری می‌کند. پروتئین و مواد معدنی موجود در عسل باعث پرپشت و ضخیم شدن موهای نازک و شکننده می‌شود. ماسک خانگی عسل همراه با روغن زیتون می‌تواند جایگزین مناسبی برای شامپوهای کراتینه بازاری باشد و از موخوره جلوگیری کند.

۶. عسل برای جای بخیه

خاصیت ضدالتهابی عسل باعث می‌شود که برای رفع التهابات پوستی و از بین بردن جای زخم و بخیه مفید باشد. استفاده از ترکیب عسل و سرکه سیب دو بار در هفته روی پوست به شکل موضعی می‌تواند هرگونه جای زخم و بخیه روی پوست را از بین ببرد.

۷. عملکرد عسل برای سوختگی

خاصیت ضدعفونی‌کنندگی عسل مانع از عفونت کردن زخم‌ها می‌شود. جای زخم‌ها را هم به‌ خوبی می‌توان با عسل ترمیم کرد. عسل برای سوختگی به ‌خصوص سوختگی‌های سطحی بسیار مفید است و به ‌خاطر ایجاد رطوبت و نرم‌کنندگی، پوست سوخته را نرم می‌کند و درد ناشی از سوختگی را تسکین می‌دهد.

۸. عسل برای جای جوش

عسل برای درمان جوش‌های بزرگ ناشی از عفونت فولیکول مو، کیست‌های مویی، سوختگی‌ها و زخم‌های دیابتی توصیه می‌شود و در محصولات آرایشی و بهداشتی مثل لوسیون‌های آب‌رسان، محصولات رفع چروک‌های صورت و بالم لب از عسل استفاده می‌کنند.

 

۹. خواص عسل طبیعی برای کلیه

در رابطه با دیگر خواص عسل باید بگوییم که خاصیت آنتی‌باکتریالی عسل در کنار ویژگی‌های ضدالتهابی و تعدیل‌کننده ایمنی باعث شده که مصرف عسل برای درمان عفونت‌های کلیه و پیشگیری از بیماری‌های کلیوی مفید باشد. به ‌خصوص که از ایجاد مقاومت آنتی‌میکروبی در باکتری‌ها هم جلوگیری می‌کند.

۱۰. عسل برای اسهال

طبق بررسی محققان، عسل برای بهبود بیماری گوارشی موثر است. این ماده مغذی می‌تواند به تسکین عارضه‌های دستگاه گوارش مانند اسهال مرتبط با گاستروانتریت کمک کند.

۱۱. عسل برای کبد چرب

آیا سیاه دانه و عسل برای کبد چرب مفید است؟ اخیراً از عسل به عنوان مکمل غذایی و درمان تعدادی از بیماری‌های کبدی مانند هپاتیت، سیروز، نارسایی حاد کبد، بیماری کبد چرب غیر الکلی، بیماری کبد الکلی، فیبروز، استئاتوز، هپاتوم و التهاب کبد استفاده می‌شود.

۱۲. فواید و مضرات خوردن عسل قبل از خواب

باتوجه به اینکه این ماده مغذی تاثیرات زیادی روی خواب راحت می‌گذارد، بخشی از آن‌ها را در جدول زیر قرار دادیم:

خواص عسل برای خواب توضیحات
ایجاد حس آرامش تریپتوفان موجود در عسل باعث ایجاد احساس آرامش می‌شود و کمک می‌کند پیام خواب‌آلودگی سریع‌تر به مغز برسد.
جلوگیری از قطع ناگهانی خواب افرادی که میانه‌ شب از خواب بیدار می‌شوند بهتر است قبل از خواب عسل میل کنند. علت بیدار شدن شبانه نیاز بدن به گلیکوژن است. وقتی بدن به این ماده احتیاج دارد، غدد فوق کلیوی آدرنالین و کورتیزول بیشتری ترشح می‌کنند و درنتیجه از خواب بیدار می‌شویم.
کاهش فشار خون آنتی‌اکسیدان‌ها فشار خون را پایین می‌آورند. عسل هم سرشار از آنتی‌اکسیدان است. خوردن عسل قبل از خواب به کنترل فشار خون، کمک و از بالا رفتن فشار خون جلوگیری می‌کند.
جلوگیری از افسردگی خوردن عسل قبل از خواب می‌تواند مانع از افسردگی شود. پلی فنول موجود در عسل با تنش سلول‌های مغزی مقابله می‌کند و احساس افسردگی را از بین می‌برد!
کاهش چربی خون از دیگر فواید خوردن عسل قبل از خواب می‌توان به کاهش تری گلیسیرید (چربی موجود در خون)، افزایش سرعت چربی‌سوزی بدن و خاصیت ضد پیری اشاره کرد.
فواید و مضرات خوردن عسل قبل از خواب چیست؟

۱۳. خواص عسل طبیعی برای معده

مهم‌ترین خاصیت عسل برای معده، خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی عسل است. رادیکال‌های آزاد باعث از بین رفتن غشا مخاطی دستگاه گوارش و ایجاد رفلاکس معده می‌شوند. آنتی‌اکسیدان موجود در عسل طبیعی این رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برد و باعث بهبود و تسکین رفلاکس معده می‌شود.

۱۴. عسل برای روده تحریک‌ پذیر

خاصیت آنتی‌باکتریایی عسل باعث شده که مصرف آن برای روده تحریک‌پذیر مفید باشد. مصرف روزانه متعادل عسل می‌تواند التهاب روده را کاهش و سندروم روده تحریک‌پذیر را تسکین دهد.

۱۵. مزایای عسل طبیعی برای کم خونی

از دیگر خواص عسل می‌توان گفت که کاهش میزان هموگلوبین خون در بدن باعث عارضه کم‌خونی می‌شود. گلبول قرمز خون به پروتئین سرشار از آهن نیاز دارد که عسل می‌تواند این نیاز را تأمین کند. عسل طبیعی سرشار از پروتئین، ویتامین B۱۲، فولات و آهن است و مصرف روزانه آن به درمان و کنترل کم‌خونی کمک می‌کند. به ‌علاوه اینکه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و این موضوع برای بیماران مبتلا به کم‌خونی اهمیت بسیار زیادی دارد.

منبع دکتر تو

صفحه قبل 1 صفحه بعد